Emot®
Fungicydy
Emot®
Fungicydy
Etykieta i karta charakterystyki
Etykieta | |
---|---|
Karta charakterystyki |
Szczegóły
Ogólne
Nazwa | Emot® |
---|---|
Formulacja | Koncentrat zawiesinowy do rozcieńczania wodą |
Substancja biologicznie czynna: | 60 g/l metkonazol, 133 g/l boskalid |
Sposób działania
Środek o działaniu systemicznym do stosowania zapobiegawczego oraz interwencyjnego.
Czerń krzyżowych
Dawka | Czas stosowania | Max. liczba zabiegów w sezonie |
---|---|---|
0,67 - 1,0 l/ha | Zapobiegawczo lub z chwilą wystąpienia pierwszych objawów chorób, wiosną w czasie kwitnienia rzepaku | Max. 2 zab. |
Szara pleśń
Dawka | Czas stosowania | Max. liczba zabiegów w sezonie |
---|---|---|
0,67 - 1,0 l/ha | Zapobiegawczo lub z chwilą wystąpienia pierwszych objawów chorób, wiosną w czasie kwitnienia rzepaku | Max. 2 zab. |
Zgnilizna twardzikowa
Dawka | Czas stosowania | Max. liczba zabiegów w sezonie |
---|---|---|
0,67 - 1,0 l/ha | Zapobiegawczo lub z chwilą wystąpienia pierwszych objawów chorób, wiosną w czasie kwitnienia rzepaku | Max. 2 zab. |
Informacje ogólne
Ogólne
Nazwa | Emot® |
---|---|
Formulacja | Koncentrat zawiesinowy do rozcieńczania wodą |
Substancja biologicznie czynna: | 60 g/l metkonazol, 133 g/l boskalid |
Sposób działania
Środek o działaniu systemicznym do stosowania zapobiegawczego oraz interwencyjnego.
Zalecana dawka
Rzepak ozimy
Back
Rzepak ozimy - Czerń krzyżowych
Dawka |
0,67 - 1,0 l/ha |
Czas stosowania |
Zapobiegawczo lub z chwilą wystąpienia pierwszych objawów chorób, wiosną w czasie kwitnienia rzepaku |
Max. liczba zabiegów w sezonie |
Max. 2 zab. |
Rzepak ozimy - Szara pleśń
Dawka |
0,67 - 1,0 l/ha |
Czas stosowania |
Zapobiegawczo lub z chwilą wystąpienia pierwszych objawów chorób, wiosną w czasie kwitnienia rzepaku |
Max. liczba zabiegów w sezonie |
Max. 2 zab. |
Rzepak ozimy - Zgnilizna twardzikowa
Dawka |
0,67 - 1,0 l/ha |
Czas stosowania |
Zapobiegawczo lub z chwilą wystąpienia pierwszych objawów chorób, wiosną w czasie kwitnienia rzepaku |
Max. liczba zabiegów w sezonie |
Max. 2 zab. |