HiStick® Soy
Zarządzanie azotem

HiStick® Soy

Zarządzanie azotem

Zalety produktu HiStick® Soy

  • Ograniczenie wydatków na nawozy
  • Zmniejszenie wigoru chwastów
  • Redukcja zanieczyszczenia wód gruntowych
  • Zwiększenie zysków

Szczegóły

Ogólne

Nazwa HiStick® Soy
Formulacja Bakterie

Ogólne

Nazwa HiStick® Soy
Formulacja Bakterie

Dlaczego HiStick® Soy?

Produkt HiStick® Soy jest preparatem najwyższej jakości do stosowania w uprawie soi. Zawiera bakterie brodawkowe Bradyrhizobium japonicum, które powodują efektywniejsze wiązanie azotu z powietrza w glebie przez rośliny.

Najważniejsze korzyści płynące z zastosowania inokulantów:

  • Oszczędność nakładów na nawozy: soja, dzięki wytworzonym brodawkom jest w stanie samodzielnie zaspokoić zapotrzebowanie na azot dzięki wiązaniu go z powietrza. Co więcej, związuje tyle azotu w glebie, że jest on także dostępny dla upraw następczych.
  • Zmniejszenie presji chwastów: ograniczona ilość azotu dostępna w glebie dla chwastów powoduje ich mniej intensywny wzrost.
  • Redukcja zanieczyszczenia wód gruntowych: mniejsza ilość azotu jest wymywana do wód gruntowych dzięki mniejszemu zużyciu nawozów zawierających azot.
  • Zwiększenie zysków: poprzez uzyskanie wyższego plonu oraz poniesienie mniejszych nakładów na nawożenie.

W celu uzyskania najwyższej efektywności na polach, gdzie wysiewać się będzie zaszczepione nasiona, nie należy stosować gnojowicy (i innych nawozów mineralnych).Na polach, gdzie wcześniej nie uprawiano soi, zaleca się użyciepodwójnej dawki preparatu HiStick® Soy.

Top